Tisztelt Szülők! - A Budapest XX. Kerületi Lázár Vilmos Általános Iskola honlapja

Tartalomhoz ugrás
Tisztelt Szülők!
Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség nagy gondot fordított arra, hogy több éves szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusai segítségével, egymásra épülő és átfogó tematikát dolgozzon ki. Fő célja az, hogy az alapoktól ismertesse meg a gyerekeket a zsidó vallás és hagyományok szépségéről és gazdagságáról. A nyolc év alatt alapos tudásra tehetnek szert a gyerekek a zsidó ünnepek és történelem, valamint a zsinagógában folyó kulturális életről. Tankönyveink és a tananyag összeállításánál figyelembe vettük a gyerekek korosztályából adódó életkori különbségeket és nagy hangsúlyt fektettünk a magyar oktatási előírások és elvárások tananyagba való integrálásába. Hittan könyvünk életkornak megfelelően tartalmaz finom motor, szem-kéz koordinációs feladatokat, és logikai készséget fejlesztő gyakorlatokat egyaránt.

Tematikánk: Aktív, vizuális formában tanítja meg a gyermekeket a zsidó identitás pozitív értékelésére mindennapjaikban, illetve ismerteti meg gyermekekkel a zsidó történelmet, héber nyelvet. Oktatóink szakképzett vallástanárok, akik sok éves gyakorlati tapasztalattal a hátuk mögött, különösen arra teszik a hangsúlyt, hogy olyan gyermekek érdeklődését is megnyerjék, akik semmilyen ismerettel nem rendelkeznek a zsidóságról és a vallásról általában.

Tanfolyamunkon, az általunk összeállított tankönyvekből interaktív, játékokkal gazdagított gyermekközpontú foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, úgy hogy a kurzus mindvégig tudás értékére, a pozitív közösségi élményre teszi a hangsúlyt.

Foglalkozás célkitűzései: A foglalkozás a zsidóság általános témaköreiben ad tágabb ismereteket a résztvevő hallgatóknak: Tórai-bibliai történetek, zsidó ünnepi hagyományok, imák, áldások, dalok, táncok. Zsidó ünnepek részleteibe - az általános tematikával párhuzamosan - a konkrét ünnepek előtt vezetjük be az ifjú hallgatókat. A foglakozás általános célja, hogy a résztvevők minél több pozitív tapasztalattal és élménnyel gazdagodjanak a zsidó kultúra, vallás és hagyományok terén, és egyben egy pozitív tapasztalattal gazdagító közösségélményben is legyen részük.


További információért kérem keressenek meg minket!

Üdvözlettel:
Szilánk Zsuzsa
Operatív vezető
                                                                                              tel.sz: 06/30-990-3694
OM azonosító: 035 157

Igazgató:
© Copyright 2019  - All Rights Reserved - Budapest XX. Kerületi Lázár Vilmos Általános Iskola. Programozás: Főző Attila, Grafika: Holczapfel Zsuzsanna.
Created with Website X5
Címünk:
Budapest 1202 Lázár utca 20.
Elérhetőségek:
Telefon: +36 30 358 1210
Titkárság/Fax: 283-09-30
Vissza a tartalomhoz