Hangyabanda tábor - A Budapest XX. Kerületi Lázár Vilmos Általános Iskola honlapja

Tartalomhoz ugrás
Hangyabanda tábor 2018. Soltvadkert
Idén, a tanév zárásaként július 2-6-ig a Soltvadkerti Ifjúsági- és Üdülőtáborban kapcsolódtunk ki, 33 Fővel.

A táborhely a Vadkerti tó partján épült, a várostól kb. 4 km-re található. Táborozásunk alatt többször is meglátogattuk a tó szabad strandját, hiszen a táborhelyünktől alig 1 km séta, és a tó sekély és meleg vize, homokos partja már július elején is alkalmas volt a fürdésre.

Táborozásunk első napját Bakodpusztán töltöttük, ahol megnézhettünk egy lovas-és fogatbemutatót, valamint egy pusztaolimpiának is a részesei lehettünk. Az olimpián a csapatok versenyeztek többek között zsákban futásban, talicskázásban, patkódobásban és több érdekes, az Alföldre jellemző játékos feladatban is. A tréfás vetélkedőt mind a gyerekek, mind a felnőttek nagyon élvezték.
A verseny után meglátogattuk az istállót, ahol megcsodálhattuk közelről a lovasbemutatón szereplő állatokat. Ezután lovas kocsikáztunk, ami szintén nagy élmény volt az összes táborozó számára, hiszen út közben sok őshonos élőlénnyel is megismertettek bennünket. Késő délután érkeztünk meg a táborhelyünkre, ahol még vacsora előtt elkészítették a csapatok a zászlójukat, és megírták az indulójukat, amiket természetesen a társaik előtt is bemutattak.
Este Foci Kvízt tartottunk, ahol a táborlakóknak olyan feladatokban kellett megküzdeniük egymással, mint a Futball Világbajnokság legfontosabb eredményei, magyar illetve külföldi focistákról szerzett ismeretek, régi idők magyar focija. De nem maradhattak el természetesen a gyakorlati feladatok sem.

Második napunkat számháborúzással indítottuk a közeli erdőben, majd délután fürödtünk a Vadkerti tóban. A strandolás közben minden csapat épített egy homokvárat, amit aztán a táborhelyen képek alapján pontozott a zsűri. Volt mese akadályverseny, beugró, és még sok más izgalmas vetélkedő. Sétáltunk a soltvadkerti tanösvényen, és megnéztük a kilátót, ahonnan megcsodálhattuk a gyönyörű alföldi tájat.
A fent említett vetélkedőkön kívül nagy kedvence a táborozóknak a házaspárbaj, amelyben a párosok olyan feladatokban küzdenek meg egymással, mint a menyasszonycipelés, lánykérés, nyakkendőkötés és ágyneműhúzás. A versenyen minden évben remekül szórakozunk!
Kézműveskedtünk, valamint mindenki tovább díszíthette a Hangyabandás naplóját az elmúlt tanév eseményei, eredményei alapján.
Elmentünk lovas fogattal Soltvadkert messze földön híres cukrászdájába, ahol gyönyörű környezetben válogathattunk a finomságokból.
A tábor utolsó estéjén volt a már hagyománnyá vált avatás, búcsúztatás, és a szokásos, elmaradhatatlan játékaink, a Leveles a május és a Sóderezés, amit már hosszú évek óta ugyanolyan lelkesedéssel játszunk minden alkalommal.
Megtartottuk a Ki mit tud-ot és a bátorságpróbát is, amin még a legkisebbek is nagy lelkesedéssel, félelmüket hátra hagyva vettek részt.

Hazafelé egész napos kirándulást tettünk Kiskőrösön, ahol meglátogattuk a János Vitéz Látogatóközpontot, Petőfi Sándor szülőházát, és az Emlékmúzeumot is.
Táborozásunkat egy közös pizzázással és egy fontos és egybehangzó megállapítással zártuk:
„Valamennyien nagyon jól éreztük magunkat az idei Hangyabanda táborban is!”
Deim Zsófia
OM azonosító: 035 157

Igazgató:
© Copyright 2019  - All Rights Reserved - Budapest XX. Kerületi Lázár Vilmos Általános Iskola. Programozás: Főző Attila, Grafika: Holczapfel Zsuzsanna.
Created with Website X5
Címünk:
Budapest 1202 Lázár utca 20.
Elérhetőségek:
Telefon: +36 30 358 1210
Titkárság/Fax: 283-09-30
Vissza a tartalomhoz